Vanliga frågor

Går spelen att köpa i fysisk butik?

Ja!

  • Stockholm: Dragons Lair på Sveavägen 118.
  • Göteborg: Kamajispel på Södra Allégatan 11 (vår egen butik 👋).
  • Linköping: Baronia Escape Room på Platensgatan 16.
  • Skövde: Manatorsk på Gustav Adolfs gata 1.
  • Norrtälje: Spel & Sånt på Hantverkaregatan 2.

Vilka är ni? 

Ett glatt gäng i Göteborg som du kan läsa mer om här!

Hur är svårighetsgraden för mordgåtorna? 

Vi gjorde i april 2024 en undersökning bland våra spelare och där vi fick över 1000 spelares svar på hur de upplevde svårighetsgraden. Här kan du läsa svaren på detta, där finns även betyg för de olika mordgåtorna enligt våra spelare.

Är spelen på svenska? Finns de även på andra språk?

Ja. Spelen är utvecklat av svenska spelutvecklare - på svenska. Spelet "Seriemördaren på Highway 56" innehåller vissa kortare inslag på engelska, men primärt är det på svenska. 

Vill man spela våra mordgåtor på danska kan de köpas på HiddenReality.dk.

Får man med facit?

Absolut! När ni är färdiga med er utredning kan ni läsa igenom facit och se om ni listade ut rätt mördare samt hur många andra rätt ni hade.

Kan man spela spelet flera gånger?

När man väl listat ut vem mördaren är så kan man inte spela det spelet igen i och med att man vet svaret. Däremot kan man ge vidare spelet! :)

Varför är det 15 års åldersgräns på spelen?

Målgruppen för mordgåtorna är inte barn under 15 år med tanke på temat (mordgåta) samt att det kan förekomma bilder och beskrivningar i mordgåtorna som kan väcka obehag hos barn under 15 år. Då förpackningarna även kan innehålla vissa smådelar så vill vi för säkerhets skull förmedla en åldersgräns som undviker risker för barn - vilket är också varför det finns en varning om detta på förpackningen i enighet med EU:s riktlinjer om produktsäkerhet. 

Hur får man bäst information om nya spel och rabattkoder?

Genom att registrera sig till vårt nyhetsbrev ser vi till att skicka ut aktuella kampanjer och information om nya mordgåtor. Håll även ett utkik på vår sida med nyheter där vi ser till att skriva lite tips om nya saker vi jobbar med samt ge en liten inblick i vår verksamhet.